Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras Skånska Äppelkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Som alla vet så är skåningar väldigt glada i mat och duktiga på att laga den, och denna goda äppelkaka är som en skänk från ovan, himmelskt god :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop 1 dl strösocker, havregryn, vetemjöl samt smält smör i en bunke.
  2. Skala och kärna ur äpplen. Skiva äpplena.
  3. Fördela blandningen i en ugnssäker form med kanter, gärna smord med lite smör.
  4. Lägg i äpplena och blanda ihop med blandningen. Häll ½ dl strösocker samt kanel över kakan och placera i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
  5. Servera med vaniljvisp och vaniljglass. Kakan är lika god varm som kall.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bikbok 26 juni 2009

    Ett kanon recept, det tackar jag för :)

  • efoo 6 oktober 2009

    Den blev stenhård!! Vet inte om jag gjorde något fel.

  • Juaqin 13 oktober 2009

    Oj, den har aldrig blivit stenhård för mig, har gjort receptet hur många gånger som helst, sorry, prova Mamma Kristinas Glaserade Äppelkaka i stället, den kan absolut inte bli hård!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.