Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras sommartårta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

mumsigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marängen. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna til ett löst skum tillsammans med 1 msk socker.
  3. Häll resten av sockert och 5 msk vatten vatten i en kastrull. Låt koka tills det blir segt, men inte brunt. Konsistensen ska påminna om vit sirap.
  4. Häll den sega sockerlagen i äggvitan under vispning. Vispa länge, tills marängen är rumstemererad.
  5. Bred ut marängen till en rundel, 20-25 cm diameter, på bakplåtspapper som ligger på plåt. Ställ i ugnen.
  6. När marängen stått iugnen i 1 timme: lägg på de hackade mandlarna och låt stå i ytterligare 15 minuter.
  7. Gör fyllningen: Vispa upp crème fraichen med elvisp så att den blir hård.
  8. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet.
  9. Riv skalet från en citron. Blanda ner creme fraichen med vanilj och socker.
  10. Bred ovanpå den helt kalla tårtbottnen och toppa rikligt med skivade jordgubbar.
  11. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.