Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saras tomatpesto

 
Skriv ut

Egen pesto är betydligt godare än färdig på burk. Det kostar lite mer, men är värt vartenda öre. Kan varieras i konsistens och styrka som man vill. Receptet är mest en vägledning, då resultatet till stor del beror på ingrediensernas kvalitet och smakstyrka, så här gäller det att smaka av. God som pastasås eller som tillbehör till kött, fågel och grönt.

Ingredienser

Instruktioner

Klipp tomaterna i bitar, krossa nötterna lite och lägg alla ingredienser i en skål. Ett tips är att spara lite av allt, så att smaken kan finjusteras sen. Häll bara i lite olivolja till att börja med, så att du även kan justera konsistensen. Använd stavmixern, och kör till önskad konsistens. Smaka av tills du är nöjd, kolla ev i kylskåpet och stoppa i vad du har hemma - en tomat, lite paprika eller chilisås. Sen var det klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.