Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sardinröra i citruspita

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En snabbt lagad pitarulle med egen karaktär. Både bröd och röra gjort på under 1 timme. Lunch, smörgåsbord, vickning, picnic eller mellanmål. Användningsområdena är många. Röran passar även utmärkt som fyllning i smörgåstårtor.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke och lös upp med det 37 gradiga vattnet. Tillsätt olivolja, salt, dill och det mesta av mjölet, spar lite till utbakningen. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter medan ni gör röran. Lägg upp sardinerna och sås på en tallrik. Dela sardinerna på längden och tag bort ryggbenet, mosa och rör sen ihop med såsen. Finhacka purjolöken och finriv osten. Blanda i en bunke crème fraiche, purjo, ost, sardiner och 1 pressad vitlöksklyfta. Blanda väl och smaka av med örtsalt och peppar. Låt röran vila i kylen medan ni gör pitabrödet. Vält upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en 18-20 cm rund kaka. Stek kakorna i en stekpanna med olivolja i på medelvärme ca 2-3 minuter per sida. Lägg pitabröden på varsitt alu-folieark och lägg på röran i en sträng på mitten. Rulla ihop och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.