Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Béarnaise

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En klassisk smörsås som ofta används som grund för andra såser

Ingredienser

Instruktioner

Koka ned vatten, vinäger, dragon, krossad vitpeppar till hälften i en kastrull. Lägg i äggulorna. Vispa utmed kastrullens hela botten på svag värme eller i vattenbad. Vispa tills allt blir vitt, tjockt och pösigt. Ställ kastrullen på en fuktig duk och vispa i smöret, som skall vara ca 40 grader varmt. Vispa hela tiden och börja med smöret droppvis för att öka efter hand och se till att smöret vispas in ordentligt. (använd bara det rena smöret inte bottensatsen) Smaksätt med salt och citronsaft samt ev. Tabasco. Sila såsen i silduk Håll såsen varm inlindad i en handuk eller dy. till den skall serveras. Såsen går inte att hetta upp på platta eller i vattenbad då skär den sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.