Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Mornay

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mornay-sås används för att gratinera t.ex. skaldjur

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smöret tillsammans med mjölet utan att det får färg Späd med grädden under uppkokning och vispning, koka ca 5 min. Tag kastrullen från spisen och vispa i äggulorna, osten och ev 1 msk smör smaka av med salt & peppar
  2. Bred såsen över det du skall gratinera och grädda i ugn på ca 250-175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.