Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till entrecote

Entrecote är mångas favoritkött att grilla på sommaren. Och det är inte särskilt konstigt med tanke på hur väl den lämpar sig att lägga på grillen med sin marmorerade karaktär. Med rätt tillbehör och sås är entrecote en nästintill oslagbar rätt. Om man önskar en varm sås till entrecote går nästan Inget upp mot en klick hemslagen bearnaise. Men självklart finns andra såser att välja bland på Matklubben.se. En skysås till din entrecote kan vara minst lika god och passar särskilt bra om det ska serveras potatisgratäng till. Det finns även en hel drös med asiatiska rätter där entrecote spelar en viktig roll och då passar till exempel en kall sås med japansk soja, ingefära och chili som hand i handske.


Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt – andra föredrar det rött inuti). Ta ur köttet och slå i...

15 min
1
1

Kött: Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecote biff. Stek köttet i panna med smör tills du får fin färg på den. Salta, peppra och gör klart i ugn til...

1 h
1
1

Ta fram köttet 30 min innan stekning. Platta skivorna med handflatan så de blir jämntjocka samt peppra båda sidorna med nymalen svartpeppar. Mät upp övriga ingredienser och ha dem framme bredvid spise...

30 min
6

Ta fram köttet och låt det få lite rumstemperatur, salta och peppra Bearnaisesås: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Koka ihop vatten, vinäger, schalottenlök, vitpeppar och dragon i 5-6 min...

4
3

Ta fram köttet i god tid så att det mesta av kylan försvinner. Lägg köttet på ett fat och pensla det med matolja på båda sidor. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och skär dem i bitar. Skär squashen...

30 min
4
1

Gnid in köttet med kryddor och salt. Grilla därefter hastigt på hög värme tills du fått fin färg runtom. Stick in en stektermometer, maka undan glöden mot kanten något och grilla under lock till en in...

4

1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1 - 2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt,...

4

Borsta potatisen väl och koka med skal i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ärtor eller bönor nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och låt det kokta svalna något. Skär potatisen i bitar om den är...

4

Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin. Gör såsen så här: Häll soja, köttbuljong, sake, mirin och socker i en liten bunke och rör om tills sockret löst upp sig...


Häll kaffet i en kastrull. Vispa i majsstärkelse. Tillsätt grädde, fond och socker. Låt såsen koka upp under vispning och sedan koka i 3 min. Smaksätt med whisky, salt och peppar. Servera ti...

4

Skär köttet i små bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Lägg i köttet och marinera över natten eller minst 4 timmar. Blötlägg träspetten ca 15 min. Trä upp köttet och strö över sesa...

4

Skär zucchinin i strimlor. Skala och skiva löken. Skölj linserna och låt dem rinna av. Blanda zucchini, lök, linser, rucola, vinäger och salt i en skål. Blanda smör, sambal oelek och limesaft. Pen...

4

Finhacka löken och champinjonerna. Bryn löken gyllene i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt champinjonerna och bryn en liten stund till. Tillsätt grädde, portvin samt gelén efter smak. Krydda och salta...

15 min
5-6
1

Blanda marinaden och marinera köttet 1-2 timmar i rumstempratur. Blanda ingredienserna till såsen. Ställ den kallt. Torka av köttet. Grilla det 8-10 min. Vänd efter halva tiden. Servera med nykokt...

4

Bertilsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i rapsoljan. Tillsätt curryn och låt fräsa ytterligare i 2 minuter. Tillsätt chilisåsen. Låt puttra på låg värme i ca 20 min. Koka rädisorna el...

1 h
4

Helstekt Entrecote: Sätt ugnen på 120 grader. Gnid in köttet med olivolja, flingsalt, svartpeppar, finhackad vitlök och örter. Sätt en stektermometer i köttet och stek i ugnen till 57 grader....

8
3

Blanda samman alla ingredienserna till såsen och låt den dra medan du förbereder resten. Skölj, skala och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wokgryta. Lägg i alla råvaror...

6
2

Lägg köttet på en skärbräda. Skrapa det med en bordskniv om så behövs. Skala vitlöken och dela varje klyfta i 2-3 bitar. Blanda dem med 1 tsk svartpeppar i en liten skål. Gör små snitt i köttet och tr...

6
1

Vispa ihop alla ingredienser. Marinera köttet 6-8 timmar eller över en natt i en del av marinaden. Resten kan användas som tillbehör till det grillade köttet....

4
1

Skala och finhacka lökarna. Stek biffarna. Var försiktig så att de inte blir för hårt genomstekta i fall de skall hållas varma medan såsen tillreds. Salta och peppra. Lägg den hackade löken i en...

4
1

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme. Skala och finhacka eller riv vitlöken, blanda med 1 msk smör, ställ kal...

1

Lätt kalventrecôte, rött vin, lagerblad, lök, morot och selleri i en grund form av glas eller porslin och blanda väl. Täck över med plastfolie och marinera i kylen över natten. Vänd då och då. Ta u...

4

BBQ-sås: Kör alltsammans i en mixer till det blir en slät sås. Spett: Skär bort fettkanter och senor från köttet. Skär ”fingerstora” bitar och trä på spetten, som har fått ligga i vatten innan....

4

Getostpolenta: Koka upp vatten, buljongtärning och polentagryn. Koka på svag värme i 6-8 minuter under omrörning. Blanda ner smulad getost, och rör tills osten smält. Rör ner tomater, oliver, basilik...

1 h
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.