Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklinfileerna och lägg i en ugnsfast form. Skala och finhacka löken. Blanda soja, olja, chilisås och pressa i vitlöken. Smaka av med svartpeppar. Häll blan...

40 min
4
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ansa filéerna om det behövs och lägg dem i en ugnssäker form. Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om. Låt formen stå i ugnen 30...

40 min
4
1

Dela kycklingklubborna i lår och ben, salta och peppra dem. Värm olja i en stekpanna, stek dem gyllenfärgade. Lägg över de stekta delarna i en gryta. Stek lök och morötter några minuter, tills...

45 min
4
1

Blanda ihop alla ingredienser och låt de bli ca 10-15 minuter. Fritera dom med olja, oljan ska vara upp till ca hälften av kyckling vingarna när de ligger i pannan. Fritera dem tills de är ljusbru...

30 min
4
1

Ugn 225 grader och grillvärme. Putsa under tiden kalkon-/kycklingfiléen och lägg dem i kokande buljong ca 15-20 minuter. Skala under tiden äpplena. Tag bort kärnhusen men behåll dem i övrigt he...

4
1

Dela kycklingen i 8 bitar. Stek/bryn dem i smör runt om Blanda Saften, Vatten, C Fraiche, Buljong, Enbär, Timjan och Soya i en vid gryta eller traktörpanna. Koka ihop. Lägg i kyckling och låt putt...

45 min
4

Hacka råvarorna för marinaden i en mortel. Häll i kryddorna och saltet. Mosa i mortel. Skär bröstfiléerna i tärningar som sedan ska sättas på spett. Lägg kycklingen i en bunke med lock. Ner med marina...

4-6

Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna (frysta eller färska) och sätt i kylskåp över natten. Sätt ugnen på 225º och grill. Ta upp kycklingen ur marinaden o...

4

Dela kycklingen i mindre bitar, lägg bitarna i en plastpåse ihop med, 1 hackad vitlök, den hackade persiljan, svartpeppar och sherryn. Låt kycklingen marineras ett par timmar, helst över natten, vänd...

1 h 30 min
4

Sätt ungen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ungsäker form som ska vara stor nog för att rymma grönsaker runt om. Hacka lök och morötter samt vitlök. Lägg detta runt om kycklingen. häll över lite...

1 h
4-6

Bryn kycklingfiléerna i smör. När de blivit gyllenbruna runt om salta och peppra. Kavla ut den tinade smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Finhacka basilika, persilja samt vitlök...

45 min
4

Sätt på ugnen på 250 grader. Tvätta citronerna i hett vatten och riv sedan skalet på alla citroner. Pressa ur saften ur en av citronerna i en skål. Blanda citronsaften med olivoljan. Dela kycklingklu...

40 min
3-4

Ta bort skinnet på chorizon, skär i 1 cm tjocka bitar. Krydda kycklingen med salt, peppar och en nypa cayenne. Sätt en stor traktörpanna eller gryta på medelvärme, slå i rejält med olivolja och bryn k...

6-8

Sätt ugnen på 225º. Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat. Pensla med smör- & rapsolja och krydda med tandoori. Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Koka riset. Stek grönsakerna i smör- & rapsol...

4

Lägg kycklingklubborna i en ungsform. Smält smör och blanda ned allt utom grädden. Pensla kycklingen med marinaden. Ugn 200 grader i ca 30 minuter (tinad kyckling). Vänd kycklingen efter halva tide...

1 h
4

Dela filéerna i bitar och stek i stekpanna, krydda lite. Lägg bitarna i en ungsfast form. Blanda matlagningsgrädde och tacokrydda. Varva kyckling och tacochips. Häll över såsen. Sätt in i ugnen i...

45 min
4

Drag locket av kycklingförpackningen. Skölj grönsakerna och strimla purjon. Koka tomaterna, purjon och vitlöken med grädden och kycklingbuljongen i ca 5 minuter. Smaksätt såsen med dragon, salt och p...

1 h 10 min
3-4

Bryn kycklingfiléerna. Salta och peppra. Lägg över på ett fat. Hacka löken. Strimla paprikorna. Fräs detta tillsammans. Tillsätt paprikapulver, smulad buljongtärning, vatten, grädde och vin. Låt d...

40 min
4

Sätt ugnen på 225°. Skär skinkan i strimlor. Skölj och strimla purjolöken, skala morötterna och skär i tunna skivor. Varva purjolök, morötter, persilja, skinka, salt och oregano i en ugnssäker for...

4

Blanda yoghurten med kryddmixen. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form. Bred på tandoori marinaden. Vänd kycklingklubborna så de får marinad runt om. Stek mitt i ugnen i 175 grader i 50-60 min...

4

Bryn paprikan och löken i en stekpanna med hälften av olivoljan tills de mjuknar. Tillsätt sedan kalamataoliver, tomater och feta och ta bort stekpannan från spisen. Banka ut kycklingfiléerna tills...

4

Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om. Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter ha...

4

Dela kycklinglåren i två delar, och bryn dem i olivolja tills de är gyllenbruna. Tillsätt löken och champinjonerna. När de är mjuka och genomvarma, tillsätt de hackade tomaterna, oliverna, vinet o...

4

Sätt ugnen på 225º. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg kycklingfiléerna ganska trångt i en ugnsform. Blanda paprika med kryddmix, grädde och vatten. Häll såsen över kycklingen. S...

30 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.