Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar. Stek upp detta, salta och peppra. Blanda ihop: Creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond. Lägg kyckling...

6
247

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad...

4-6
72

Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig. Lägg kyc...

50 min
6
60

Börja med att ta upp päronen ur burken, spara spadet till sås. Låt päronen rinna av på en bit hushållspapper. Strimla kycklingen. Hacka paprikan i bitar. Skölj och skiva purjolöken. Öppna även champin...

1 h 45 min
6-8
15

Koka kokosmjölk( den tjocka krämen ) ett tag, blanda sedan i currypastan och rör ordentligt. Lägg i köttet och rör om då och då tills köttet är färdigt. Blanda i limebladen och resten av kokosmjö...

2-4
10

Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran. Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen. Pressa vitlöken över blandning...

30 min
4
7

Skär ett snitt i varje kycklingfilé och fyll dem med ädelost och brie. Linda bacon runt alltihopa, se gärna till att skarvarna hamnar neråt. Stek kycklingen i smör och olja på båda sidor så de får fin...

4
7

Börja med att ha lök, paprika, bleksellerin och vitlöken färdig hackad. Häll i mjölet och oljan i en gryta, ha värmen på 9 av 12(om du har en 12-gradig skala, har du 6-gradig så får man nog växla mel...

3 h
10-12
7

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen och paprikan i bitar och lägg i en ugnsäker form. Jag brukar använda en i teflon. Vispa grädden till löst skum. Rör i vitlök, curry, sambal oelek & chut...

6

Strimla kycklingfiléerna och stek dem i margarinet, krydda med salt och vitpeppar. Lös upp buljontärningen i vattnet och tillsätt den, skär gorgonzolan i små bitar och tillsätt även den till kyckli...

4
6

Lägg kycklingfiléerna i en ungssäker form. Blanda ihop alla ingredienser för såsen i en skål, bunke, eller liknande. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i 200 grader i ugn 40-45 minuter. Tip...

1 h
6-8
5

Skala och dela de stora gula lökarna, om det är små, så delar du dom inte. Skölj champinjonerna. Smält fettet i stekpanna och lägg i kycklingen och bryn dem runt om. Salta och krydda med vitpeppar....

35 min
4
5

Lägg kyckling köttet (utan skinn och ben) i en eldfast form. Lägg över champinjoner, sparris, strimlad paprika och ananas i bitar. Ananasen ska täcka gratängen innan man lägger på såsen. Rör ihop g...

30 min
4
5

Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen. Pressa sedan i vitlök...

30 min
2
4

Smula sönder cornflakesen i en djup tallrik (brukar ungarna gilla att göra). Häll i ströbröd, salt och lite peppar (citronpeppar funkar kanon). Blanda om. Knäck ägget i en annan djup tallrik och r...

4
4

skär kycklingfilén i bitar. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och finhacka vitlök och ingefära och blanda sedan med kycklingen. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj, kärna ur och strimla papri...

4
4

Krydda kycklingfiléerna och bryn dem lätt runt om. Skär i ca 1½ cm breda skivor och lägg i dem i en form. Strimla bacon och hacka löken. Stek detta tills baconen är lite knaprig. Koka undertiden u...

40 min
4

Bryn kycklingen, lägg sedan i ugnsäkerform. Smält smör, senap, soya och vispa runt. Tillsätt grönpeppar, häll i creme fraichen och låt sjuda 2-3 min. Tillsätt grädde. Häll såsen över kycklingen. Låt...

1 h
4
3

Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg. Bryn kycklingen....

4
3

Koka riset. Dela alla frukter i mindre bitar Dela den färdig grillade kycklingen i mindre bitar. Blanda allt till såsen i en s...

45 min
4
3

Lägg kycklingen i en ungsform. Ringla över rikligt med grillolja. Strö över grillkrydda. Marinera i ca 30 min. Sätt in formen i ugnen 225° i ca 25 min, längre tid om det är stora filéer. När 10 mi...

4-6
3

Blanda alla ingredienser till såsen, och låt dra minst 30 minuter Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter Bryn de i lagom stora skurna kycklingfiléerna. Hacka de gula lökarna och lägg de i bott...

2 h 30 min
4
2

Strimlar och stek kycklingen, häll över såsen och låt små puttra i en traktörpanna i ca 20 minuter under tiden man gör grönpepparkycklingen så koka man riset och skär salladen ! smaklig spis!...

30 min
4
2

Såsen: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud...

30 min
4
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.