Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till varmrökt lax

Varmrökt lax är en rätt som funkar året om. Det är ett underbart gott och fräscht lunchalternativ. En helsida lax räcker till många och ser festligt ut på buffébordet. Och så är det ju riktigt gott också! Extra gott blir det med en god sås till. Sås till varmrökt lax är allt som oftast kall, vilket är tacksamt på buffén där det är svårare att hålla maten varm och fortfarande välsmakande. Det passar också väldigt bra en sommarvarm dag då man vill äta lite lättare mat. En oväntad men underbart god sås till varmrökt lax är gjord på hjortronsylt och Crème fraîche, en kombination som bara måste testas! En annan klassisk, men ack så god sås till är gjord på pepparrot och gräddfil som gifter sig otroligt bra med den varmrökta laxen. Med några färskpotatisar til blir det den perfekta sommarmiddagen!


Hacka dill och lök fint. Blanda ihop med det övriga och krydda. Låt stå kallt en stund....

15 min
4

Mosa avokadorna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera till varmrökt lax eller annan varmrökt fisk....

10 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter, koka i lättsaltat vatten, häll av och mixa till en slät kräm tillsammans med varmrökt lax, riven pepparrot och créme fraiche. Lägg fyllningen...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.