Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till varmrökt lax

Varmrökt lax är en rätt som funkar året om. Det är ett underbart gott och fräscht lunchalternativ. En helsida lax räcker till många och ser festligt ut på buffébordet. Och så är det ju riktigt gott också! Extra gott blir det med en god sås till. Sås till varmrökt lax är allt som oftast kall, vilket är tacksamt på buffén där det är svårare att hålla maten varm och fortfarande välsmakande. Det passar också väldigt bra en sommarvarm dag då man vill äta lite lättare mat. En oväntad men underbart god sås till varmrökt lax är gjord på hjortronsylt och Crème fraîche, en kombination som bara måste testas! En annan klassisk, men ack så god sås till är gjord på pepparrot och gräddfil som gifter sig otroligt bra med den varmrökta laxen. Med några färskpotatisar til blir det den perfekta sommarmiddagen!


Koka pasta enligt anvisning på förpackning. Skär squash i mindre bitar. Blanda crème fraiche, mjölk, saft av lime/citron och mjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt squash och låt koka 3-5 mi...

15 min
4

Slå gräddfilen och majonnäsen och senapen i en skål och rör om. Klipp gräslöken och hacka persiljan och dillen. Häll ner allt kryddgrönt i gräddfilsblandningen. Pressa ner vitlöksklyftorna och citr...

15 min
4

Börja med såsen. Tina hollandaisesåsen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar Dela laxen i bitar. Lägg ett salladsblad i botten på varje glas och varva sås,lax, spar...

25 min
10

Sätt ugnen på 200°. Blanda lax och crème fraîche. Mixa blandningen med mixerstav eller i matberedare. Hacka wasabinötterna (med kniv, står det, men det blir nog inget lätt företag, hårda som de är,...

4

Koka potatisen mjuk. Dela blomkål och morötter i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten. Dela fisken i bitar. Skala och halvera äggen. Blanda samman såsen. Dela potatisen och blanda de...

4

Blanda pastan med olja, vinäger och salladskrydda. Ta bort skinnet och dela laxen i bitar. Blanda med pasta, skivad gurka och máchesallad. Blanda alla ingredienser till såsen. Servera pastasal...

4

Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente. Ansa och skiva fänkålen (spara eventuellt fänkålsdillen till garnering) och fräs den med ½ msk smör. Tillsätt ärterna och låt dem steka med tills...

2

Hacka tomaterna, gurkan, rödlöken och salladen och lägg grönsakerna var för sig på en stor tallrik. Strimla laxen i långa smala bitar Stek fiskpinnarna på vardera sida i lite smör, krydda lite med...


Sätt igång pastakoket. Ta bort skinnet och bena ur laxen. dela köttet i minder bitar. Dela och kärna ur paprikan. Skär i strimlor. Dela broccolin i buketter. Hetta upp oljan och fräs broccolin n...

20 min
4

Hacka dill och lök fint. Blanda ihop med det övriga och krydda. Låt stå kallt en stund....

15 min
4

Mosa avokadorna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera till varmrökt lax eller annan varmrökt fisk....

10 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålen i buketter, koka i lättsaltat vatten, häll av och mixa till en slät kräm tillsammans med varmrökt lax, riven pepparrot och créme fraiche. Lägg fyllningen...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.