Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sashimi (rå fisk)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Sashimi är japanska för rå fisk. I detta recept gör vi en liten försvenskning av det och snabbgravar laxen på japanskt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienser i en skål, gnid in laxen med blandningen. Lägg laxen och kryddorna i en påse, låt ligga i rumstemperatur i ca 1 timme. Smaka därefter på laxen om gravningen gått igenom, ev. får den ligga lite längre. Skiva laxen i cm- tjocka skivor.
  2. Servera laxen med Japansk sallad och sashimisås (se separata recept). Lägg då salladen i botten av tallrikarna, lägg på laxen och ringla såsen över det hela.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.