Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sauce Mornay

(1 kommentar)  
Skriv ut

Klassisk gratängsås.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp bèchamelsåsen och grädden var för sig. Tillsätt den kokande grädden till bèchamelsåsen. Ta såsen av spisen och låt svalna till 80°C. Tillsätt äggulorna under kraftig vispning och sila sedan såsen. Tillsätt osten och sedan smöret klickvis. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lindanemon 4 januari 2012

    Behöver man verkligen sila såsen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.