Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sauerkraut

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Använd helst en stor järngryta. Hacka sidfläsket i små tärningar och fräs dessa i smöret. Skala och hacka löken och låt den svettas med fläsket. Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ha i dessa i grytan. Vänd ned kålen och kryddorna, rör om. Späd med buljong och kanske lite halvtorrt, vitt vin så att kålen hela tiden är täckt med vätska.Låt grytan puttra på låg värme i ca 2 timmar. Se hela tiden till att kålen har nog med vätska. Bäst blir den om du gör den dagen innan och sedan värmer upp den innan servering. Till surkålen kan man servera kassler, korvar och sidfläsk. Kasslern och sidfläsket kan man låta koka med i surkålen den sista halvtimmen av koktiden. Köttet får då en extra god smak. Potatismos passar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Luzy 12 januari 2010

    Hej Cilla hadde tänkt ladda ner ett recept på surkål , men det fans redan. Detta recept är tyskt fans i Mammas kokbok. Rätten är jätte god precis som du gör. Arnelies

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.