Kålpudding i veggotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och finhacka löken. Ansa och strimla kålen tunt. Fräs lök och färs i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter på medelhög värme. Tillsätt soja och persilja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ta från värmen och rör ner äggen. Ställ åt sidan.
- Fräs kålen i 1 msk olja i en annan stekpanna tills den mjuknar, ca 5 minuter. Rör ner honungen och fräs ytterligare i 1 minut. Tillsätt spenaten. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd runt.
- Blanda färsblandningen med hälften av kålfräset. Tryck ut i en liten oljad ugnsform, ca 20x30 cm. Toppa med resten av kålfräset. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
- Toppa med persilja. Servera gärna savojpuddingen med en grönsallad eller rårörda lingon.
Publicerat den
15 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar