Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Savojkålspudding med soja och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålpudding i veggotappning. Servera med en grönsallad med avokado och granatäpple. Eller klassiskt med rårörda lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla kålen tunt. Fräs lök och färs i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter på medelhög värme. Tillsätt soja och persilja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ta från värmen och rör ner äggen. Ställ åt sidan.
  3. Fräs kålen i 1 msk olja i en annan stekpanna tills den mjuknar, ca 5 minuter. Rör ner honungen och fräs ytterligare i 1 minut. Tillsätt spenaten. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Vänd runt.
  4. Blanda färsblandningen med hälften av kålfräset. Tryck ut i en liten oljad ugnsform, ca 20x30 cm. Toppa med resten av kålfräset. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  5. Toppa med persilja. Servera gärna savojpuddingen med en grönsallad eller rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.