Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scampipaté med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ädla räkor och spröda sparrisstjälkar förenas av en krämig dressing. Istället för scampi kan man använda räkor, kräftstjärtar, hummer eller krabbkött på burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda olivolja, senap, vinäger, salt och peppar. Tillsätt majonnäs och rör ihop till en dressing. Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och hacka smått. Spola räkorna i kallt vatten i ett durkslag, torka av dem och skär dem i grövre bitar. Blanda med gräslök, chili och ungefär en tredjedel av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj sparrisen, skär bort det nedersta. Skala den nedre delen av den gröna sparrisen, och hela den vita. Koka den vita sparrisen i lättsaltat vatten ca 18 minuter, den gröna i ca 10 minuter. Ta upp dem, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skär av topparna på 4 gröna sparrisstjälkar, lägg åt sidan. Skär resten av sparrisen i små bitar och blanda med den övriga dressingen.
  4. Placera ett runt kakmått 8-10 cm i diameter på en tallrik, fyll med sparrissallad, lyft formen något, lägg på lite räkblandning. Lyft försiktigt av formen. Gör ytterligare tre.
  5. Garnera med sparristoppar och salladsblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.