- Serverar: 30-50 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Kakor som är lätta att få ett proffsigt utseende på! Dessutom lämpar sig mördegen perfekt för att vänta på kakbjudningen i frysen. Den fryses in färdigformad i plastfolie och tas sedan ut i kyl/rumstemperatur. Sen är det bara att skiva och grädda - nybakade kakor!
Instruktioner
- Börja med att låta smöret bli rumstempererat.
- (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft)
- Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev. När konsistensen är mjuk och krämig tillsätter du lite mjöl till, sen är den perfekt!
- Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delen genom att baka in vaniljsockret.
- Baka sen in kakaon i den svarta schack-delen. (Denna görs sist för att undvika brun färg i den vita som ni kanske förstår)
- Vardera två delarna delas i sin tur i två delar och rullas därefter ut till lika långa längder. Därefter placeras två rullar på plastfolie och de resterande två ovanpå (schack-färg). Lägg om plasten runt längden och lägg den i:
- Kylen ett par timmar, sen gräddning.
- Frysen hur länge du vill, sen gräddning.
Publicerat den
9 augusti 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket bra recept ¨ En 5a
Hur länge ska de vara i ugnen?
Jag har precis bakat dessa och de var i ugnen ca 9-10 minuter. Smaken är helt ok men tycker dock att de flöt ut mer än andra schackrutor jag bakat...
Jag har gjort detta igår ... blev riktigt bra. Oxå mykt lätt att göra. 4 bara för att det står inte hur länge i ugnen!
Jättelätt,och smidigt recept!Finfina kakor!