Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schackrutor - en perfekt del av "Sju sorters kakor"-bjudning

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30-50 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kakor som är lätta att få ett proffsigt utseende på! Dessutom lämpar sig mördegen perfekt för att vänta på kakbjudningen i frysen. Den fryses in färdigformad i plastfolie och tas sedan ut i kyl/rumstemperatur. Sen är det bara att skiva och grädda - nybakade kakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att låta smöret bli rumstempererat.
  2. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft)
  3. Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev. När konsistensen är mjuk och krämig tillsätter du lite mjöl till, sen är den perfekt!
  4. Dela degen i två delar och börja med att göra den vita schack-delen genom att baka in vaniljsockret.
  5. Baka sen in kakaon i den svarta schack-delen. (Denna görs sist för att undvika brun färg i den vita som ni kanske förstår)
  6. Vardera två delarna delas i sin tur i två delar och rullas därefter ut till lika långa längder. Därefter placeras två rullar på plastfolie och de resterande två ovanpå (schack-färg). Lägg om plasten runt längden och lägg den i: - Kylen ett par timmar, sen gräddning. - Frysen hur länge du vill, sen gräddning.

Kommentarer (5)

  • HannahNathalie 12 januari 2011

    Mycket bra recept ¨ En 5a

  • fannyalicia 2 februari 2012

    Hur länge ska de vara i ugnen?

  • ripple09 4 februari 2012

    Jag har precis bakat dessa och de var i ugnen ca 9-10 minuter. Smaken är helt ok men tycker dock att de flöt ut mer än andra schackrutor jag bakat...

  • jovia 6 februari 2012

    Jag har gjort detta igår ... blev riktigt bra. Oxå mykt lätt att göra. 4 bara för att det står inte hur länge i ugnen!

  • clara39 11 december 2013

    Jättelätt,och smidigt recept!Finfina kakor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.