Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnitzel á la Jack

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

På grund av min österrikiska påbrå, så älskar jag wienerschnitzel. Så här gör jag mina, och ja, jag vet att det är fel typ av kött, men förbannat gott och saftigt blir resultatet. Om du ska göra flera schnitzlar, så rekomenderar jag att du köper benfri fläskkotlett i bit, så att du själv kan avgöra storleken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på ett hårt och plant underlag. Täck det med en plastpåse, så att det inte skvätter när du bankar ut det. Platta till köttet med en kötthammare, eller en stekpanna av gjutjärn mm. Köttet ska få en tjocklek på ca 5-10 mm.
  2. Vispa ägget och tillsätt mjöl, mjölk, salt och peppar. Vispa smeten fri från klumpar. Lägg ner köttbiten i smeten och gnugga runt ordentligt, så att hela köttbiten har smet. Häll 1/3 del av ströbrödet på en tallrik. Lägg köttet på detta och häll ytterligare 1/3 del av ströbrödet över köttet. Tryck till så att ströbrödet fastnar, och där det kommer ut smet, använder du det resterande ströbrödet till att täppa till.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. När oljan blivit varm, sänker du tempen på plattan till ca hälften. Lägg i köttet och när undersidan fått en gyllenbrun färg, vänder du det och gör samma sak. Ta upp köttet när det är klart och lägg på hushållspapper för att torka lite innan servering.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mat-ilda 4 maj 2012

    Detta var så fantastiskt jättegott .Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.