Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnitzel fylld med örtricotta samt gnocchi med bakade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här serveras schnitzeln med en massa godsaker. Inspirationen kommer från Italien med den krämiga ricottan, tomaterna och den smakrika pecorinon. Snabbt, gott och fullt av smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 100 grader. Gör med en tandpetare hål i varje tomat, lägg dem i en ugnsfast form och vänd dem i salt och olja. Ugnsbaka i 1 timme.
  2. Gnocchi: Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet direkt när den är klar och pressa den. Blanda ner ägg och mjöl och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Rulla längder på ca 1 cm i diameter och skär av små stubbar. Koka upp saltat vatten, lägg ner gnocchin och låt dem koka tills de flyter upp till ytan. Plocka upp dem och skölj i kallt vatten, låt rinna av och vänd dem i olivolja.
  3. Schnitzeln: Blanda ricottan med örterna och smaka av med salt. Lägg örtricottan i mitten av schnitzeln och vik ihop den. Stek schnitzeln till fin färg i olivolja i stekpanna på högsta temperatur.
  4. Bryn gnocchin ett par minuter i olivolja, smör och salt, vänd ner spenat och tomater. Servera gnocchin med schnitzeln och riv över pecorinoosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.