Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnitzel med krämig champinjonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade detta recept på www.vinochmatguiden.se, finfin sida att fyndar recept på. Tyckte schnitzeln blev extra schnitzig med panering av både ströbröd och panko.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med din Mise an Place, d v s ställ upp och förbered alla ingredienser. Sätt på ugnen på 200 grader. Banka köttet under plastfolie eller fryspåse, så att biten håller ihop utan att gå sönder. Häll mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och lägg ströbröd- och pankoblandningen på en annan. Vänd fläsket först i mjöl, sen ägg och sist i ströbrödet, se till att bitarna är helt täckta.
  2. Torrstek champinjonerna först. D v s lägg i en stekpanna på hög värme och låt vattnet koka ur. Häll över på ett fat. Stek nu schnitzeln i smöret ca 2 minuter på varje sida, resultatet ska vara en gyllenbrun yta. Ställ åt sidan på en ugnssäker form. Nu ska du steka champinjonerna i smöret som är kvar i pannan, rör om då och då. Gå sedan i med grädde, kalvfond samt salt och peppar och tillåt grädden bli krämig. Önskas ännu krämigare sås kan du reda med maizenan. Sänk värmen eller ta pannan från värmen.
  3. Dela potatis i önskad storlek, gnid in med olivolja, salt och peppar. om så önskas kan man ta lite av paneringsblandningen och strö över potatis för extra knaprighet. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på potatisbitarnas storlek. När det återstår ca 5 minuter på potatis kan du ställa in schnitzeln i ugnen för uppvärmning.
  4. Montera ihop alla komponenter efter tycke och toppa med finhackad persilja och en citronklyfta. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.