Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schnitzlar med saltpotatis, blomkålsgratäng och zigeunersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Geile Gerts Gefärliche Gratäng- Blomkålsgratäng med ädelost. Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås - Schnitzlar med saltpotatis och zigeunersås Jättegod festrätt att bjuda släkt och vänner på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen, och koka i cirka 18 min. Täck botten i en ugnsfast form med grovsaltet och in med potatisen i ugnen tills de blir skrynkliga.
  2. Blanda olja med sambal oelek och 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda med potatisen. Sätt lock på katrullen där potatisen ligger. Skaka tills blandningen blir jämt fördelad över potatisen.
  3. Panera schnitzlarna i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna i margarin i en stekpanna.
  4. Zigeunersås: Fräs lök och paprika tills löken fått en glansig färg i en stekpanna. Häll därefter i de passerade tomaterna och vispgrädden samt pressa i 3 vitlöksklyftor. Krydda med salt, peppar paprikapulver och chilikrydda .
  5. Blomkålsgratäng: Sätt ugnen på 225 grader. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka den i cirka 6 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda ner den rivna ädelosten. Häll över ostsåsen och till sist brödtärningarna. Gratinera i ugnen cirka 15 min eller tills gratängen fått lite färg.
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.