Geile Gerts Gefärliche Gratäng- Blomkålsgratäng med ädelost.
Wunderbara Wivekas Wiener Teller med Salzkartoffeln och zigeunersås - Schnitzlar med saltpotatis och zigeunersås
Jättegod festrätt att bjuda släkt och vänner på.
Instruktioner
- Tvätta potatisen, och koka i cirka 18 min. Täck botten i en ugnsfast form med grovsaltet och in med potatisen i ugnen tills de blir skrynkliga.
- Blanda olja med sambal oelek och 2 vitlöksklyftor i en skål. Blanda med potatisen. Sätt lock på katrullen där potatisen ligger. Skaka tills blandningen blir jämt fördelad över potatisen.
- Panera schnitzlarna i vetemjöl, ägg och ströbröd. Stek schnitzlarna i margarin i en stekpanna.
- Zigeunersås:
Fräs lök och paprika tills löken fått en glansig färg i en stekpanna. Häll därefter i de passerade tomaterna och vispgrädden samt pressa i 3 vitlöksklyftor. Krydda med salt, peppar paprikapulver och chilikrydda .
- Blomkålsgratäng:
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka den i cirka 6 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda ner den rivna ädelosten. Häll över ostsåsen och till sist brödtärningarna. Gratinera i ugnen cirka 15 min eller tills gratängen fått lite färg.
- Smaklig spis!
Publicerat den
19 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar