En ljuvligt god tårta. En riktig klassiker ibland alla tårtor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200 grader.
- Rosta nötterna till bottnarna lätt i ugnen. Gnid av skalen mot en handduk. Mal nötterna och blanda dem med siktat florsocker.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i nötsockret. Markera tre bottnar med 23 cm diameter på bakplåtspapper. Smörj och mjöla och lägg papperen på plåtar. Bred ut smeten i rundlarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bottnarna kallna.
- Om man inte vill ha Nolessebitar kan man smälta chokladen.
- Bred ut den på smörpapper. När den stelnat bryt i lämpliga bitar.
- Vispa grädden till fyllningen och smaksätt den med vaniljsocker och malda eller finhackade nötter.
- Lägg ihop tårtan med grädden emellan och ovanpå.
- Garnera med chokladbitar och sikta kakao över.
- OBS! Lägg samman tårtan i sista stund, så behåller bottnarna sin sprödhet.
- Hoppas att det smakar gott!
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar