Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schwarzwaldtårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Vem älskar inte denna tårta? så himla god. Har aldrig bakat sådan själv, men den man äter från konditori är ju alltid himelsk god.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist) Mixa eller mal hasselnötterna fint Vispa äggvitorna tills skummet är fast. Tillsätt florsocker och vispa ytterligare en minut. Blanda försiktigt ned hasselnötterna i smeten. Rita runda tre rundlar på bakplåtspapper. Smält matfett och pensla rundlarna. Bred ut smeten så att rundlarna täcks av ett fint lager bottensmet. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna innan du tar bort bakplåtspappret. Fyllning: Vispa vispgrädden tillsammans med vaniljsocker och äggvita. Dekoration: Smält chokladen t.ex. i en mikrovågsugn. Bred ut den på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt. Skär i fyrkanter innan den stelnat. Bygg tårtan genom att varva bottnar med fyllningen. Spara c:a hälften av fyllningen för att täcka sidan och toppen. Placera ut chokladbitarna runt kanten och uppe på tårtan. Avsluta med att pudra över kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.