Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schwarzwaldtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En av de allra mest klassiska tårtorna, Schwarzwaldtårta, är också per Mobergs favorit från barndomen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.
  2. Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper.
  3. Bred ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 150°. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.
  4. Smält blockchokladen i vattenbad. Häll ut hälften i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna. Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.
  5. Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda hälften av grädden med resten av den smälta chokladen och vaniljkrämen.
  6. Lägg samman bottnarna med ett lager av choklad/vaniljgrädden och ett lager av bara grädde. Spara grädde till att spritsa runt om tårtan till garnityr. Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LittleMissTessie 26 juli 2011

    Det blev en väldigt god tårta, framför allt fyllningen med grädde, vaniljkräm och choklad var en riktig höjdare. Däremot misslyckades jag med att få till fluffiga marängbottnar. 3 dl hasselnötter och 4 dl florsocker blev väldigt mycket att blanda i äggvitorna. Jag fick röra riktigt mycket för att få in de torra ingredienserna och då gick all luft ur marängen :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.