Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiserkotlett med kantarellsås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En variant av schweiserschnitzel med fläskkotletter som grund. Kantarellsåsen tillsammans med den saltbakade klyftpotatisen ger en god brytning åt den här maträtten. Den gjorde sig också bra på bild. Det här är det första receptet på schweiserkotlett här på MK!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur kotletterna ur förpackningen och låt dem bli rumsvarma. Dela dem till två tunnare skivor, skär från den köttiga (feta) sidan och in mot benet och vik ut så att det blir en dubbelt så stor köttskiva, det skall inte släppa vid benet. Peppra över insidan av kotletten. Lägg först en skiva skinka på köttet, sedan en skiva ost, en skiva skinka och avsluta med en skiva ost. Vik ihop kotletten så att den får sin ursprungliga form. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd kotletterna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i det siktade ströbrödet, lägg upp dem på torr yta och låt vila fram till stekningen.
  2. Rengör kantarellerna, undvik att skölja dem under rinnande vatten, om de måste sköljas så doppa dem hastigt i en skål med vatten och låt dem rinna av på en handduk. Smält smör i en platå eller stekpanna och låt svampen brynas. Tillsätt worchestershiresås och låt fräsa ytterligare någon minut, pudra över mjölet och rör om så att det inte bildas några klumpar. Häll i grönsaksbuljong och grädde, låt såsen puttra några minuter och smaka av med salt och nymald vitpeppar.
  3. Stek de panerade kotletterna ca 3-4 min på båda sidor i smör och rapsolja, ha inte för stark värme så att det bränns vid.
  4. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat tillsammans med kokta gröna ärtor och saltbakade rosmarinpotatis i stora klyftor.
  5. Servera kantarellsåsen i en skål.
  6. En fräsch grönsallad passar bra som tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 9 mars 2010

    Gott och enklare att laga än jag trodde! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.