Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizerbiff med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Goda köttfärsbiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs med äggulor och vispgrädde och smaka av med salt, peppar och dragon. Dela färsen i 8 delar och platta ut dem på en skärbräda så att de blir runda och tunna. Bred över senap och fördela fyllningen. Vik dem dubbla och tryck till kanterna. Panera därefter biffarna dubbelt genom att först klappa in mjöl på dem och sedan doppa dem i det uppvisade ägget. Klappa till sist på skorpmjöl. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Det tar ca 5 min på var sida.
  2. Kör de krossade tomaterna i mixer och häll dem därefter i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och hetta upp såsen. Smaka av med några droppar tabasco och tillsätt smör.
  3. Servera med kokt ris blandat med gröna ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.