- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Glöm de tråkiga, grå, smaklösa köttfärslimporna från skolmaten på 60-talet! Här kommer en "limpa" med mycket smak och som är god både varm och kall.
Detta recept räcker till4-5 personer
Instruktioner
- Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan fint och rör ihop med nötfärsen och ägg.
Tillsätt grädde, lite i taget, och arbeta färsen smidig.
Tillsätt potatismjöl och blanda väl.
Rör i ost, lök, senap och kryddor och blanda väl.
- Lägg färsen i en låg, smord, ugnsäker form och forma till en avlång limpa. Grädda i 200 º c:a 35 minuter.
Ta ut ur ugnen och häll av det köttsaft som bildats. Sänk samtidigt ugnsvärmen till 175 º.
Röran över färsen: blanda äggulor, tomatpuré, soja och lök i en skål. Bred röran över limpan och grädda i 15 minuter.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Alla gillade denna rätt när jag lagade den häromdagen. Den kan vi verkligen äta fler gånger. /Annelie
Är det någon som har ett bra tips på passande tillbehör?