Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Glöm de tråkiga, grå, smaklösa köttfärslimporna från skolmaten på 60-talet! Här kommer en "limpa" med mycket smak och som är god både varm och kall. Detta recept räcker till4-5 personer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan fint och rör ihop med nötfärsen och ägg. Tillsätt grädde, lite i taget, och arbeta färsen smidig. Tillsätt potatismjöl och blanda väl. Rör i ost, lök, senap och kryddor och blanda väl.
  2. Lägg färsen i en låg, smord, ugnsäker form och forma till en avlång limpa. Grädda i 200 º c:a 35 minuter. Ta ut ur ugnen och häll av det köttsaft som bildats. Sänk samtidigt ugnsvärmen till 175 º. Röran över färsen: blanda äggulor, tomatpuré, soja och lök i en skål. Bred röran över limpan och grädda i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annelie1969 25 oktober 2008

    Alla gillade denna rätt när jag lagade den häromdagen. Den kan vi verkligen äta fler gånger. /Annelie

  • Ulrika91 4 juni 2009

    Är det någon som har ett bra tips på passande tillbehör?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.