Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizergratinerad kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt utan grädde eller crème fraiche och ändå en bjudrätt. Jag brukar dubbla såsen, tycker det blir för snålt annars.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i smör, häll på vin, tomatkross och buljongtärning, låt koka i 10 minuter. Blanda i strimlad skinka, smaka av och krydda med paprikapulver och ev peppar..
  2. Dela kycklingen i mindre bitar, krydda och stek den. Lägg kycklingbitarna i en gratängform och häll över såsen. Fördela kronärtskockorna längs kanten och täck kycklingen med den rivna osten. Gratinera i 225º, ca 20 minuter. Servera med ris och varma grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bp72 16 september 2009

    En supergod kyckling.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.