Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizernöt cheescake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Blir bara godare för varje dag den får mogna på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen fint. Lägg det i en skål och tillsätt kakao och socker. Rör ner det smälta smöret. Blanda. Häll kexmassan i en form och tryck fast den på botten och upp på kanterna. Ställ den kallt.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda färskost, vaniljsocker och socker i en skål så det blir krämigt och slätt. Tillsätt äggen lite i taget och rör om ordentligt. Tillsätt sist gräddfilen och blanda ordentligt. Hacka chokladen och häll i den i smeten och rör om. Häll fyllningen på kexbotten. Grädda i ca 1 tim och 15 min eller tills fyllningen har stelnat. Låt kakan vara kvar i ugnen fast ugnen då är avstängd ca 30-1 timme med ugnsluckan på glänt. Ta ut den och låt kallna helt. Låt kakan få mogna under natten med plastfilm över sig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.