Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizerpaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En mycket god paj

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl och salt och finfördela margarinet i detta till en grynig massa. Tillsätt vatten och ättika blandat. Arbeta hastigt ihop till en deg. Låt vila på kallt ställe ett par timmar. Kavla ut till en fyrkantig kaka. Skär osten i skivor och skiva löken lövtunt. Varva skinka, ost och lökringar. Vik in de fyra deghörnen över fyllningen och nyp ihop degen mitt på. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter tills pajen är guldgul och frasig. Servera med en fräsch sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.