En jättegod och saftig mjuk kaka att servera exempelvis till kaffet. Med en klick grädde till passar den bra också som en lite kraftigare efterrätt.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smöret och 1 1/2 dl socker smidigt. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna en i taget samt citronsaften och vispa poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver och vispa äggvitorna styva. Rör först ner mjölblandningen och sist äggvitorna i smeten och klicka/bred ut den i formen. Smeten blir ganska fast.
- Skala och halvera äpplena. Kärna ur dem och skär dem i klyftor. Skär längsgående snitt i äppelklyftorna från den rundade sidan. Tryck ner klyftorna i smeten.
- Strö över ca 1/2 dl socker och grädda i ugnen i 40–50 minuter. Höj eventuellt värmen på slutet om kakan behöver mer färg
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar