Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizisk äppelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En jättegod och saftig mjuk kaka att servera exempelvis till kaffet. Med en klick grädde till passar den bra också som en lite kraftigare efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smöret och 1 1/2 dl socker smidigt. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna en i taget samt citronsaften och vispa poröst.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och vispa äggvitorna styva. Rör först ner mjölblandningen och sist äggvitorna i smeten och klicka/bred ut den i formen. Smeten blir ganska fast.
  4. Skala och halvera äpplena. Kärna ur dem och skär dem i klyftor. Skär längsgående snitt i äppelklyftorna från den rundade sidan. Tryck ner klyftorna i smeten.
  5. Strö över ca 1/2 dl socker och grädda i ugnen i 40–50 minuter. Höj eventuellt värmen på slutet om kakan behöver mer färg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.