Denna fiskrätt övertygar även den mest tveksamma fiskätaren till att frossa. Efter första smakbiten blir alla lika förtjusta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskfiléerna i ett lager i en ugnsfast form och stek dem i ugnen tills de lätt delar sig i skivor, 10-15 minuter. Häll bort överflödig vätska från formen.
- Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen i ca 2 minuter. Vispa ner mjölken lite i taget och sjud upp. Låt såsen sjuda tils den tjocknar, ca 5 minuter. Tillsätt ost, dill, kajennpeppar, salt och svartpeppar. Sjud under omrörning tills osten har smält, ca 1 minut.
- Häll ostsåsen över fisken i den ugnsfasta formen. Gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 10 minuter. Lägg upp fisken på varma tallrikar och servera genast.
Publicerat den
3 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar