Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizisk nypontårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Man glömmer lätt hur gott det är med nypon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman alla ingredienser till mördegen för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kavla ut degen och klä botten och kanten på en smord pajform, 23 cm i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel och strö på litet mjöl.
  3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll den över degen i formen. Grädda på mittersta falsen i ugnen ca 40 minuter eller tills kakan verkar färdig. Låt kakan svalna och sedan stå i kylskåpet en stund före serveringen.
  4. Servera med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.