Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizisk specialkaka

 
Skriv ut

Saftig kaka passar till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör äggulorna och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronsaft och skalet. Blanda sedan i kryddorna, morötter,mandel, ströbröd och till sist maziena och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll den i smord och bröad rund kakform ca 22 cm i diameter.
  2. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 45 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Sikta över ett tunt lager florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.