Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiziska chokladmaränger

(8 kommentarer)  
Schweiziska chokladmaränger Schweiziska chokladmaränger
Skriv ut

Jättegoda, lite annorlunda maränger att ha till ex glass. Det blir ca 8 jättestora eller 25 normala. Kolla på mitt recept chokladsås! Om det blir godkänt förstås:)

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet. Vattnet får ej koka! Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga. Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 40-60 minuter beroende på storlek. Jag brukar peta lite med fingret på dem och känna så de är fasta som maränger ska vara. Låt marängerna torka på ett galler.

Liknande recept

Kommentarer (8)

 • redd 30 juli 2009

  Testade att göra dom idag utan choklad (aldrig gjort Maräng tidigare) och lyckades över förväntan (dom sprack p.g.a. dom steg för mycket men det beror nog mer på mig än receptet). Några kommentarer, när det stod fast så trodde jag att det syftades på fast som i hård/seg men efter ett evigt vispande och smeten blivit väldigt vit så gav jag upp och tog bort den ifrån värmen och vispade vidare, det är inte fören den har svalnat ganska mycket som man upplever den som fast/hård. Elvisp är viktigt i detta receptet, missade att ta fram det och tänkte, "det går väll bra ändå" det gjorde det men blev bokstavligt talat svettig av vispandet. Testade om dom var klara genom att sticka in en potatissticka i dom, när det stelnade direkt när jag stoppade den i munnen tog jag ut dom.

 • trollmoranna 8 augusti 2009

  En tumregel för att marängerna inte skall spricka är att de "sväller" i ugnen vid temperaturer över 100 C. Så om man t ex har spritsat sina maränger och vill att de skall hålla formen kan man sätta ugnen på strax under 100 C och låta de stå längre tid. Vid så låg temperatur är det ju ingen risk att de bränns vid :)

 • redd 30 augusti 2009

  Sådär nu har jag provat att göra dom med choklad ochså vart väldigt fina maränger men chokladen hamnade mest på ytan och gav just ingen smak. Efter rekomendationen från trollmoranna så sänkte jag temperaturen till runt 100grader vilket gav bättre resultat, är osäker på tiden eftersom jag gjorde dubbel sats vilket vart tre plåtar som stod inne i ugnen, men runt 2timmar tror jag dom var inne.

 • death_eater 15 november 2009

  Mycket goda!! Gjorde 24 stycken och hade dem inne i 40 minuter på 125 grader och de blev finfina och sprack inte =)

 • XDXDXD 20 december 2009

  kan man använda kolasås?

 • lillaanna6 14 februari 2010

  Där jag jobbar gör vi maränger med kolasås, jätte goda. Annars är de ju bara att prova sig fram. .-)

 • jimboz 20 april 2010

  Riktigt goda...RIKTIGT GODA !

 • Jackie97 23 november 2012

  De blev super fina med ränder som inte flöt ihop! Gjorde satsen x5 och blev super bra. tog lång tid i ugnen bara ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.