Jättegoda, lite annorlunda maränger att ha till ex glass. Det blir ca 8 jättestora eller 25 normala. Kolla på mitt recept chokladsås! Om det blir godkänt förstås:)
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Testade att göra dom idag utan choklad (aldrig gjort Maräng tidigare) och lyckades över förväntan (dom sprack p.g.a. dom steg för mycket men det beror nog mer på mig än receptet). Några kommentarer, när det stod fast så trodde jag att det syftades på fast som i hård/seg men efter ett evigt vispande och smeten blivit väldigt vit så gav jag upp och tog bort den ifrån värmen och vispade vidare, det är inte fören den har svalnat ganska mycket som man upplever den som fast/hård. Elvisp är viktigt i detta receptet, missade att ta fram det och tänkte, "det går väll bra ändå" det gjorde det men blev bokstavligt talat svettig av vispandet. Testade om dom var klara genom att sticka in en potatissticka i dom, när det stelnade direkt när jag stoppade den i munnen tog jag ut dom.
En tumregel för att marängerna inte skall spricka är att de "sväller" i ugnen vid temperaturer över 100 C. Så om man t ex har spritsat sina maränger och vill att de skall hålla formen kan man sätta ugnen på strax under 100 C och låta de stå längre tid. Vid så låg temperatur är det ju ingen risk att de bränns vid :)
Sådär nu har jag provat att göra dom med choklad ochså vart väldigt fina maränger men chokladen hamnade mest på ytan och gav just ingen smak. Efter rekomendationen från trollmoranna så sänkte jag temperaturen till runt 100grader vilket gav bättre resultat, är osäker på tiden eftersom jag gjorde dubbel sats vilket vart tre plåtar som stod inne i ugnen, men runt 2timmar tror jag dom var inne.
Mycket goda!! Gjorde 24 stycken och hade dem inne i 40 minuter på 125 grader och de blev finfina och sprack inte =)
kan man använda kolasås?
Där jag jobbar gör vi maränger med kolasås, jätte goda. Annars är de ju bara att prova sig fram. .-)
Riktigt goda...RIKTIGT GODA !
De blev super fina med ränder som inte flöt ihop! Gjorde satsen x5 och blev super bra. tog lång tid i ugnen bara ;)