Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiziskt bondbröd

 
Skriv ut

Mitt favoritbröd. Saltet arbetas in efter 1:a jäsningen.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i 37° vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs 60 min. Arbeta in salt och 3 dl vetemjöl. Forma till 2 bröd. Strö över lite rågsikt. Jäs dubbel storlek, 20-30 min. Skåra bröden på 4 ställen med rakblad precis innan de gräddas i 200°C ugn 30-35 min. Kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.