Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiziskt bondbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett recept jag alltid kommer tillbaka till. Hittade det på 80-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs degen 60 min.
  2. Arbeta in salt och ca 3 dl vetemjöl. Forma till 2 bröd. Strö över lite rågsikt. Jäs dubbel storlek, ca 30 min.
  3. Skåra bröden på 4 ställen med rakblad. Grädda nedre delen av ugnen 200°C 30-35 minuter.
  4. Kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eriksgatan1 18 september 2015

    Tack för receptet bakade alltid detta på 80-90 talet har sedan glömt bort det nu ska det bakas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.