Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweiziskt formbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott rejält bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vanttnet med vetekrosset i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt margarinet. Låt blandingen svalna till 37 grader.
  2. Häll vetekrossenblandningen över den söndersmulade jästen i degbunken, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, linfrö, grahamsmjöl, riven potatis och det mesta av vetemjölet till en smidig deg Låt degen jäsa under en bakhandduk i ca: 45 minuter.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Forma den till längder och lägg dem i smorda 1½ liters formar.
  4. Låt jäsa övertäckta till de är lätta och porösa, ca: 30 minuter.
  5. Gräddabröden långt nere i ugnen i 200º , ca 50 minuter, Stjälp upp dem och låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.