Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones, grundrecept

(11 kommentarer)  
Scones, grundrecept Scones, grundrecept
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Sconesbröd är enkelt och lätt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
  2. 2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
  3. 3. Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  4. 4. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • katioli 15 mars 2009

    Blev inga goda scones.Bakade de det dubla tiden och de blev tjocka och degiga

  • LisaTi 17 november 2010

    Jo, jag gillade sconesen men de blev lite söndriga men goda. :D

  • Gottetrollet 8 januari 2011

    Bakade dessa idag och jag tyckte dom var goda. Lätta att laga och lätta att äta :-D

  • EKC6150 13 februari 2011

    Bakade dessa scones till frukost idag. Smakade mycket bra och blev dessutom fina att titta på. Gräddade i 250 grader i 12 min då vår ugn inte går till en högre temperatur än så. Men resultatet blev som sagt lyckat. Tack så mycket för receptet Mvh Jocke.

  • sperrling 5 augusti 2011

    Kanske de blir smulig för att man gärna har för bråttom och inte blandar/rör om degen länge nog; bäst tycker jag det blir i degblandaren/hushålls-assistenten/större food-processor.....Och obs! - degen SKALL vara rejält blöt och kladdig; tror de flesta tenderar att göra den för torr och felaktigt tror att degen skall vara mera som vanlig matbröds-deg - för det är helt fel... OBS - också att med ett par teskedar vinäger i degvätskan så jäser dom upp bättre och blir godare.... Och man SKALL helst göra scones'n så tunna att man INTE skär itu dom..... Även linfrön och annat som solrosfrön eller russin m.m. är gott att ha i dom också dessutom.... roger.sperrling@telia.com

  • skoivu 6 november 2011

    Sconesen blev jätte lyckade. Gick bra att knåda för hand. Hälften av degen "plattade" jag till ordentligt, strödde ganska mycket riven ost över och veck ihop så osten blev kvar inuti. Super gott! Inget smör behövdes bres på men öppnade den lite och bredde lite lemon curd på den smälta osten. Nami nami.

  • strimma21 24 februari 2012

    Jag brukar alltid blanda ner ett ägg i smeten också, då blir de inte torra:)

  • PiaMarie 19 april 2012

    Blev jättegoda och var enkla att göra! Första gången som jag gjort scones själv så...Bra recept helt enkelt! :)

  • OCMadde 1 juli 2012

    Mycket goda och inte alls torra som scones ibland kan vara. Gjorde 2 vanliga runda kakor och 2st fyllda med ost som någon tipsade om. Barnen älskade de ostfyllda!

  • miomap 10 oktober 2012

    ska baka dem nu tänkte jag, men ska ugnen verkligen stå på 275 grader?? Har kollat runt på andra recept och där ska temperaturen vara runt c:a 225 grader.... jag får väl prova något mitt emellan....

  • compass 29 juni 2014

    I morse vaknade jag med iden att baka Scones. Men jag gräddade dom på grillen. Det blev väldigt gott😊 Först startade jag skorstenständaren sen gjorde jag degen, Allt blev klart samtidigt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.