Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med hallon och choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passar bra till diabetiker och även oss andra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havrekli, vetemjöl, salt, bakpulver och Canderel i en skål. Hacka chokladen grovt. Tillsätt choklad, yoghurt, margarin samt hallon och blanda snabbt ihop till en deg. Forma degen till 8 runda kakor.
  2. Grädda mitt i ugnen, 225ºC i ca 10 minuter. Låt svalna något. Ät sconesen ljumma och servera gärna avrunnen yoghurt eller lätt färskost till.
  3. Tips! För en smalare, mindre lyxig variant kan chokladen tas bort. Hallonen kan ersättas med annan frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.