- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Receptet är en brittisk variant där sconesen stansas ut med ett runt mått och där ägget och det kalla smöret i degen gör att de blir lite sprödare och luftigare än de scones som vi är vana vid i Sverige.
Instruktioner
- Mät upp mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta in i mjölblandningen med fingertopparna till en smulig massa. Vispa ihop ägget med mjölken och rör ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg.
- Du kan även köra ihop degen snabbt i en matberedare eller hushållsassistent.
- Kavla ut degen ganska tjockt (1-2 cm) och ta ut små rundlar, drygt 5 cm i diameter, med ett kakmått eller glas. Lägg sconesen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna lite.
- Dela sconesen på mitten. Bred på en rejäl klick mascarpone, fyll med skivade jordgubbar och toppa med locket.
Publicerat den
15 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar