Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med lemoncurd och vallmo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Krämiga scones med lite krispighet från vallmofrön, and with a nice cup of tea.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.
  3. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.
  4. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.
  5. Häll upp ½ dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.