Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna variant av Scones är den lite mer nyttigare. Innehåller inget smör och det enda "feta" är mjölken. Smakrik och väldigt lättgjord.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka hasselnötterna grovt. Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. Klicka ut på ett pakplåtspapper. pressa ut till en rund kaka och strö solrosfröna och hasselnötterna över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250 graders värme. Saffran kan bytas ut mot 1 msk kardemumma istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.