Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones med stuns

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket goda scones med dinkelvete och kornmjöl. Använd microns crisppanna om du har sådan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och arbeta in smöret (osmält) i degen med en gaffel. Tillsätt yoghurt, vatten och sirap. Blanda till smetig deg.
  2. Grädda i micro med crisppanna: Förvärm crisppannan i micron två minuter på crispfunktion. Ta ut pannan och platta ut sconessmeten i den, ca 1,5 cm tjockt. Grädda med crispfunktionen i 10 minuter. För att få lite mer färg på brödet kan man köra någon extra minut endast med microns grillelement.
  3. I vanlig ugn: Grädda bröden i mitten av ugnen, 225 grader ca 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.