Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Scones på dinkel

(1 kommentar)  
Scones på dinkel Scones på dinkel
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabblagat frukostbröd som brukar vara omtyckt av såväl stor som liten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Platta ut degen till en rund kaka och skär korsande snitt igenom den samt nagga med en gaffel.
  3. Gräddas därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
  4. Om man vill kan man variera sina scones genom att kryddsätta dem med anis eller fänkål.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • publikhav 8 juni 2010

    Blev jättegoda, men bytte ut det siktade dinkelmjölet mot vanligt vetemjöl för de var det som fanns hemma. Dock väldigt kladdig smet, men jag fick fina scones ändå! Tack för ett bra nytt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.