Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seadas

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Seadas är en slags ostpirog från bergsbyarna i Sardinien. Den friteras och äts med honung eller socker. Du kan även göra dem med annan ost. Läckert och gott! Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, fett, salt och ägg i en skål eller matberedare. Häll i vatten, lite i taget och arbeta ihop till en mjuk och elastisk deg. Täck med plastfolie och låt degen vila.
  2. Riv osten. Tillsätt apelsinskal och citronsaft och blanda allt väl till en mycket tjock kräm.
  3. Kavla ut degen tunt. Ta ut rundlar, ca 10 cm med ett mått. Lägg några skedar fyllning på hälften av rundlarna, pensla kanterna med äggvita och täck den med en annan rundel. Tryck till kanterna, så att de stängs ordentligt. Snygga eventuellt till kanterna med att ta ut med måttet eller skära med kniv.
  4. Hetta upp rikligt med olivolja till 175 grader. Fritera dem någon minut tills de får en fin gyllene färg. Vänd dem efter halva tiden. Låt dem rinna av.
  5. Servera genast med honung ringlad över eller med socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.