Förvärm ugnen till 180 grader. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning. Lyft skålen från kastrullen och låt blandningen svalna tills den ska användas.
Knäck äggen i en skål och vispa kraftigt för hand eller med elvisp, Tillsätt sockret och vispa till en lätt, ljus smet som är så fluffig att den dubblats i volym.
Vänd med hjälp av en rostfri sked försiktigt ned chokladblandningen och därefter nötterna. Häll över smeten i en ugnsform (cirka 20x25 cm, smord och klädd med bakplåtspapper) och släta till ytan.
Grädda i förvärmd ugn 25–30 minuter eller tills ytan börjar kännas fast men kakan fortfarande är mjuk i mitten.
Låt svalna i 10 minuter innan du försiktigt lyfter den ur formen. Pudra med florsocker innan den delas i 12 bitar. Servera dem varma eller rumstempererade med en stor klick crème fraiche.
supergott, speciellt med skivad banan och vispgrädde.