- Serverar: 9 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
vem älskar inte riktigt goda maränger? dessa smakar som "franska maränger" som man ofta kan köpa på kaféer
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader med vanlig ugn.
- 2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
- 3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
- 4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
- 5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
- 6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
- 7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta recept är det enda man behöver....Himmelskt goda vid första försöket !
Rekomenderas !!! Super goda och enkla!!!
vad menar du med "5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen." ???
Så det inte blir helt brunt utan fläckigt ist
På punkten nummer fem menas det antagligen att man inte ska blanda runt chokladen så mycket i marängsmeten! Då blir marängen helt brun och inte fina och "strimmiga". All mängd choklad ska antagligen ner i bunken hur som.
Vilka kanongoda o lättbakade maränger, hoppade dock över chokladen men de blev så goda o fina då jag spritsade ut mina maränger. TACK för ett lyckat recept. Trevlig höst o kram från emaxen;)