Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega chokladmuffins

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Har gjort dessa sen jag va liten... alltid lika uppskattade att bjuda på. Även goda ljumna men då är dom iof inte lika sega..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Blanda väl och tillsätt sedan det smälta smöret. Klicka i aliminiumformar (fyll till hälften) Grädda i 200grader mitti ugnen i ca 10 minuter. Ta ur ugnen och lägg direkt på en chokladruta på varje muffins och låt den smälta bred sedan ut den smälta chokladen.
  2. Sega om de serveras kalla och vill man lyxa till det kan man lägga på en klick lättvispad grädde och servera som en kladdkake bakelse :)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gourmet-Ia 30 juli 2008

    Dessa är bara så goda! Fick receptet av en väninna för några år sedan. Själv brukar jag garnera med flagad mandel och är det barnkalas, så blir det färgglatt strössel på :)

  • Limparion 19 september 2008

    Ooooh, de här gör jag hela tiden! Enkla och smarriga! Och är man lite gottesugen är det bara att ta en liten rackare ur frysen.. Är underbara även utan smält choklad på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.