Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega havrerutor

(12 kommentarer)  
Sega havrerutor Sega havrerutor Sega havrerutor Sega havrerutor
  • Serverar: 40-60 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda seg/mjuka kakor som nästan smälter i munnen. En favoritkaka i min släkt. Har börjat att tröttna på att skriva av receptet till folk som vill ha det så jag lägger in det här. Receptet kommer från boken Långpannans lov.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175º. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en stor gryta och ta av grytan från värmen. Rör ner sirap och ägg i smöret. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är väl blandat. Degen ska vara kletig. Klicka degen i en långpanna med bakplåtspapper i och tryck ut med en sked. Doppa skeden i varmt vatten då och då så fastnar inte degen på den. Grädda mitt i ugnen i 12-17 min, kakan ska bli gyllengul. Kakan ska inte kännas färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ur ugnen sjunker och stelnar den. Skär den i rutor när den svalnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • DoctorWho 23 juli 2011

    Så här blir de sega havrerutorna när jag bakar dem.

  • DoctorWho 23 juli 2011

    Det var inte meningen att lägga in tre likadana bilder. Misslyckades flera gånger med att lägg in bilden, men tydligen lyckades jag två gånger för mycket.

  • sikaal 26 juli 2011

    Goda, kan bli vanebildande! ;-D

  • DoctorWho 29 juli 2011

    Går jättebra att frysa, lägg bakplåtpapper eller dyl mellan lagren. Om man vill variera smaken på kakorna blanda ner ¾ tsk vaniljsocker i mjölet eller 1 msk torkad mald ingefära.

  • Akkia 29 juli 2011

    man kan pensla dem med lite smält choklad om man vill.. smakar mumma!

  • katbeghan 4 augusti 2011

    Bakade denna kaka i morse. Väldigt enkel och snabb att göra. Ett stort plus! Ganska söt, så den kommer till att hålla ganska länge. Bra, så att man inte äter för mycket, men lite lagom. Kommer att bjuda på en del av kakan, samt att frysa ner. Perfekt! Tack för ditt recept! Kul att prova lite nytt. Betyg av mig: 4 av 5

  • katbeghan 4 augusti 2011

    Fick lagt in fel bild.... Skulle ha skickat denna. Vet inte hur man tar bort den andra...... Rett kaka, men för lik din bild tyckte jag. Så tänkte det kunde vara roligare att sätta in denna bilden.

  • katbeghan 7 augusti 2011

    Hej igen! Nu har vi provat dem även med en klick vispad grädde och strödd lite riven, mörk choklad på. Blev mycket godare tyckte vi, jag och min man. Min man ändrate sitt betyg från 3 till 4 med detta:-)

  • LEDIVO 14 augusti 2011

    Får femma i betyg eftersom de blev precis som du skriver och som jag tänkte mig d v s jättegoda seg/mjuka. Hade de i ugnen 13 minuter

  • Eery 7 februari 2012

    Ohh de här ska bakas! Vad tror ni om att göra en laddning tryffelsmet och hälla på?

  • chantana 9 januari 2013

    Fantastiskt goda, trodde inte det skulle vara så mycket smak på dom som det är. Blev barnens favoriter nu i jul :)

  • DoctorWho 20 januari 2013

    Min långpanna är ca 30x40 cm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.