Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega maränger

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Har ej provat denna

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. 2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  3. 3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. 4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  5. 5. Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  6. 6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. 7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.